Search found 727 matches

by wilco
Fri Oct 20, 2017 1:01 am
Forum: Technical
Topic: Programming the Remote Control
Replies: 3
Views: 2228

Re: Programming the Remote Control

http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=21459&st=0
just found some more info about programming a new FOB.
It's not an 164, but the system is exactly the same as the newer 164 systems with IR or RF
by wilco
Thu Sep 28, 2017 4:56 pm
Forum: Technical
Topic: Q4 Viscomatic "bad piston movement" while bleeding
Replies: 22
Views: 9223

Re: Q4 Viscomatic "bad piston movement" while bleeding

what oil are you using.. could it be wrong viscosity ?
by wilco
Mon May 08, 2017 9:59 pm
Forum: Technical
Topic: Alfa164Diagnostics
Replies: 211
Views: 139779

Re: Alfa164Diagnostics

it could be the port setup. You have to set the latency of the port as low as possible in devicemanager- port name properties. but i am aware of some car just random disconnect.. it is a very delicate communication and if the pc answers 1 ms too late, the ECU will disconnect.. so many errors possibl...
by wilco
Sat Dec 31, 2016 4:37 pm
Forum: General
Topic: amount of sold Q4's per country
Replies: 44
Views: 29624

Re: amount of sold Q4's per country

Yesterday I got an order for a Q4 intake hose from Saitamaken, Japan - so that confirms, at least one drivable Q4 example is still alive in Japan. :D I received my Q4 intake hose from You this week :D In Norway, I think there is 4 pcs 164 Q4 on the road with plates in daily use. Mine is black 1996 ...
by wilco
Sat Dec 31, 2016 3:22 pm
Forum: Projects
Topic: Saab 9000 TQ4
Replies: 43
Views: 17947

Re: Saab 9000 TQ4

didn't read it, but keep in mind that the subfframe of a Q4 is also different.
by wilco
Sat Dec 31, 2016 3:11 pm
Forum: Technical
Topic: Alfa164Diagnostics
Replies: 211
Views: 139779

Re: Alfa164Diagnostics

premek wrote:Any chances to connect 2.0 V6 TB Super? I have made an attempt yesterday with no result.

Othe rthing is my car died and does not want to start. It might be my ECU is gone...
It should connect to any 164 Bosch ECU. It could be that the TB is not recognized, but there should be a connection anyway.
by wilco
Sat Dec 31, 2016 3:09 pm
Forum: Technical
Topic: Alfa164Diagnostics
Replies: 211
Views: 139779

Re: Alfa164Diagnostics

First of all many thanks for making this diagnostics software available. I have successfully used the Alfa164diagnostics to clear an airbag error code and connected to main ecu. Right now I am trying to trouble shoot the ABS. The ABS warning light comes on after driving a few meters so it should be...
by wilco
Sat Apr 30, 2016 1:52 pm
Forum: Technical
Topic: 164 V-6 wiring connections to find
Replies: 3
Views: 2378

Re: 164 V-6 wiring connections to find

earh strap goes from gearbox to the inside of the bonnet behind the coolant reservoir
by wilco
Sat Apr 30, 2016 1:51 pm
Forum: Technical
Topic: 164 Q4 rough when cold and rpms drop slowly
Replies: 30
Views: 20102

Re: 164 Q4 rough when cold and rpms drop slowly

how are your spark plugs ? new or old ? Then, did you also use the brakecleaner at the bottom of the intake tubes ? there are 2 seals under there, 1 under the pipe and 1 under the plate between the pipe and intake. and they like to leak there too. How long is the timingbelt on now ? When it is a few...
by wilco
Sat Apr 30, 2016 1:43 pm
Forum: Technical
Topic: HELP! Bonnet cable snapped!
Replies: 5
Views: 2462

Re: HELP! Bonnet cable snapped!

I had to do it one time because I forgot to connect the cable :oops:
It is possible from the underside, but then.. I got long arms hehehe
by wilco
Sat Apr 30, 2016 1:41 pm
Forum: Technical
Topic: Oil pressure ?
Replies: 12
Views: 6099

Re: Oil pressure ?

must be a wire problem. with a hot engine, there is no way the pressure wil get over 5 at idle. Then, the valve clatter.. shouldn't be so much as they are hydraulic. only way they start clattering is they are all bad or else a low pressure.. but then.. I think its the wire or sensor that makes you s...
by wilco
Sat Apr 30, 2016 1:36 pm
Forum: Technical
Topic: An old issue rear it's ugly head!
Replies: 4
Views: 1681

Re: An old issue rear it's ugly head!

"nice" find :D
by wilco
Sat Apr 30, 2016 1:34 pm
Forum: Technical
Topic: Programming the Remote Control
Replies: 3
Views: 2228

Re: Programming the Remote Control

nice one helli
by wilco
Sat Apr 30, 2016 1:32 pm
Forum: Technical
Topic: Alfa 164 3.0 V6 12v 1990 bad idle when hot
Replies: 6
Views: 2809

Re: Alfa 164 3.0 V6 12v 1990 bad idle when hot

I would suggest to read the lambda values with and without the brake booster. see if there is a difference in values. it shouldn't
by wilco
Sat Apr 30, 2016 12:10 pm
Forum: Technical
Topic: Q4 hydraulic acculumator unit - dismantling
Replies: 1
Views: 878

Re: Q4 hydraulic acculumator unit - dismantling

Hmmm I don't know tbh, but I assume there are threads on so you can unscrew it
by wilco
Fri Feb 05, 2016 11:02 am
Forum: Technical
Topic: 164 Q4 DIAG
Replies: 4
Views: 1967

Re: 164 Q4 DIAG

do you have the red code key ? Maybe immobilizer is giving problems ? ' check if you hear the fuel pump running. if not, check if it gets Power. If not, check if there is Power at the fuelpump relais under the Hood. And check if the relay itself is ok. about the Connection. yea, you might have got t...
by wilco
Fri Feb 05, 2016 10:56 am
Forum: General
Topic: LMM hose.
Replies: 18
Views: 13452

Re: LMM hose.

put me Down for a Q4 one.
Alfist, you got a New Q4 one too ?
by wilco
Fri Feb 05, 2016 10:53 am
Forum: Technical
Topic: 164 suddenly running on 5
Replies: 2
Views: 1000

Re: 164 suddenly running on 5

check spark plug. see if it fires
If okay, check injector. change it With a working one from another cilinder.
If okay check compression. '
you should be able to find an error in 1 of these 3 Things.
by wilco
Thu Feb 04, 2016 10:56 am
Forum: Technical
Topic: Oil pressure ?
Replies: 12
Views: 6099

Re: Oil pressure ?

good News but do a second opinion at the local garage and put a oil pressure gauge on it to make sure the Readings are okay :)
by wilco
Sat Jan 02, 2016 3:27 pm
Forum: Technical
Topic: Oil pressure ?
Replies: 12
Views: 6099

Re: Oil pressure ?

Hmm, when on idle the gauge says 0 and no lights comes on, probably it is the sensor.
but always a good idea to let it check at the workshop..
seeing the video, i suspect the sensor itself.
With that low pressure, you certainly will see the low pressure light go on in idle.
by wilco
Fri Nov 06, 2015 9:15 am
Forum: Technical
Topic: Alfa164Diagnostics
Replies: 211
Views: 139779

Re: Alfa164Diagnostics

perry wrote:Hi Wilco been chating to alfamegatron on the ao site and suddenly occured to ask if your diag will do the abs cycle needed to bleed the abs?
No, also no need for that. You can bleed the abs on ordinary way.
by wilco
Wed Nov 04, 2015 10:15 pm
Forum: Technical
Topic: Alfa164Diagnostics
Replies: 211
Views: 139779

Re: Alfa164Diagnostics

Hello My friend asked me to post his problem here If anybody knows solution or know what is this problem shown by Alfa164 diagnostic. He has changed lambda (original bosch), engine temperature sensor (also original bosch), new spark plugs, service with everything changed. Also changed all 6 rubber ...
by wilco
Wed Nov 04, 2015 10:14 pm
Forum: Technical
Topic: Alfa164Diagnostics
Replies: 211
Views: 139779

Re: Alfa164Diagnostics

I just recently downloaded this software and have been trying it out. I am wondering if there are any plans to add diagnostics for the automatic transmission or is everybody using something else for it? As I don't have much time for it, I might publish the source code so vb6 programmers on the foru...
by wilco
Wed Nov 04, 2015 10:07 pm
Forum: Technical
Topic: Alfa164Diagnostics
Replies: 211
Views: 139779

Re: Alfa164Diagnostics

Hello everybody! I tried to connect Alfa164diagnostics to my Q4 engine control unit. It cant read any of live data or gauges. It can read error codes but does anybody know what these codes mean in the picture? Airbag and ABS-solutions works fine! Do these error codes reappear after being erased? An...